Английската футболна асоциация (ФА) обяви Челси за шампион в женската Суперлига и Астън Вила за победител във второто ниво при жените – Чемпиъншип, след като сезонът бе прекратен заради пандемията от коронавирус. Любопитното е, че Ливърпул, който е лидер при мъжете във Висшата лига и се устремил към титлата, изпада от английския елит при жените.

„Бордът на ФА реши с мнозинство сезон 2019-20 в английските Суперлига и Чемпиъншип да бъдат решени на база среден брой спечели точки на мач, като промоцията и изпадащите да се решат на спортен принцип. В резултат на това, Бордът на ФА потвърди днес решението да награди Челси с шампионската титла на Суперлигата за сезон 2019/20 и обяви Астън Вила за шампион в Чемпиъншип“, се казва в изявлението на ФА.

Преди прекъсването на шампионата лидер бе Манчестър Сити с 40 точки от 16 изиграни мача, а Челси бе на втора позиция с 39 точки от 15 срещи. При осредняването на точките обаче „сините“ изпреварват „гражданите“. И двата тима ще играят в женската Шампионска лига следващия сезон. Ливърпул завършва на последната 12-а позиция и ще играе в Чмпиъншип от следващия сезон.