Одобреният формат на първенството ще е по-добър, казва новият силен човек в Хебър

В края на юли нов човек влезе в щаба на носителя на Купата и Суперкупата на България Хебър. Става дума за Стоян Самунев, който пое функциите на спортно-технически координатор на клуба.

Бившият централен блокировач се присъедини към родния си клуб в Пазарджик, където започва своя волейболен път като юноша. Доверява ни, че от 2002-ра не е живял в града.

През април бившият национал прекрати кариерата си, през която записа десетки отличия и победи.
Хебър (Пазарджик) започна предсезонната си подготовка
"Ние се развиваме като клуб и бе важно за нас да имаме човек като Стоян в Хебър. Той е видял всичко в спорта и със сигурностт ще помогне за развитието на волейбола в Пазарджик. Стоян ще работи както с мъжкото направление, така и с академията, в която продължаваме да полагаме сериозни усилия", сподели неотдавна президентът на Хебър Александър Иванов.

Самият Самунев също е амбициран да се докаже в това ново за него поприще. "Основната ми работа ще е организационна. Ше помагам на състезателите, на школата и навсякъде, където има нужда", споделя Стоян пред "Меридиан Мач".

203-сантиметровият исполин започва кариерата си в Хебър, след което играе за Левски, Локо (Пд), Марек, ЦСКА, Дея Волей и Нефтохимик, където изиграва 12 сезона! Бронзов медалист е от световното първенство за младежи в Техеран през 2003 година. Шампион на България през 2007, 2010, 2011, 2017, 2018 и 2019 година. Носител на Купата за 2007, 2008, 2009, 2011, 2016 и 2018 година.
Стоян Самунев: В момента Хебър няма равен в България (видео)
"Може да звучи и нескромно, но екипът, който е събран тук, е доста сериозен и подготвен. Всичко е професионално. Друг клуб едва ли води подобна политика. Говоря специално за активността в социалните мрежи и пускането на дори малко пикантни новини от съблекалнята. Това безспорно е плюс и феновете го оценяват. Марката "Хебър" е бранд, който ще се докаже и наложи", е мнението на новия човек в клуба.

Според Самунев треньорският щаб, начело с Атанас Петров, е конфигурирал балансиран отбор, който отново ще се бори за титлата и Купата на страната. "Не знам кой ще е основният ни опонент. Чувам, че в Монтана се прави сериозна селекция. Привлекли са двама чужденци, с отлични технически характеристики. Въпросът е как и колко бързо ще се нагодят към нашата действителност. Левски, Локо (Пд) и Нефтохимик също дават сериозни заявки", акцентира Самунев.

Според него новият формат на първенството е по-добър. "Нищо няма да се решава в един мач, което е добре. Все пак стратегията се прави от бизнесмени, които разбират от маркетинг, управляват фирми и големи компании и е редно да им се доверим. Досега това бе в ръщете на редови бивши волейболисти", смята бившият ас.

Стоян Самунев от 18 години не е живял в Пазарджик и сега намира града доста променен в положителен аспект. "За спорта е направено доста. Бяхме избрани за Европейска съолица на спорта, а наскоро бе открита и Зона за здраве в града", допълва бившият волейболист.

"Имаме за цел Пазарджик да има най-добрата спортна база и да сме фаворити в почти всички спортове. Искам Пазарджик да бъде модел в тази дейност, който да мултиплицираме в цяла България", сподели по време на откриването кметът на градът, в присъствието на министъра на спорта Красен Кралев и шефът на БФВ Любо Ганев.

НАДЯ ЕМИЛОВА, в."Меридиан Мач"