Футболистът на Родопа Смолян Елмир Мустански е наказан с три мача, заради червеният картон, който получи на домакинският мач с Черноморец – Бургас. Това става ясно от решението на Дисциплинарната комисия, към Зоналният съвет на Българския футболен съюз в Пловдив, която заседава днес. Халфът бе изгонен от срещата, след пререкание с главният рефер Рюстем Карагарен. Треньорът на гостите , Слави Костенски е глобен с 50 лв., става ясно още от решението на дисциплинарната комисия. Припомняме ви, че Костенски, на няколко пъти възразяваше срещу съдийските решения и заради това получи и жълт картон от съдията, в двубоя от първият кръг на Трета лига-Югоизточна група, завършил при резултат 0:1 в Смолян.

От днес отборът на Родопа поднови тренировки и вече се готви за мача с „Карнобат“, който е в събота (15 август) в Карнобат от 18 часа.

Заради контузии на този етап не тренират Теодор Стефанов и Михаел Кисьов. Предстоят им щателни медицински прегледи и за сега са под въпрос за предстоящото гостуване.