Клубовете от Висшата лига ще претърпят огромни загуби, след като британското правителство стопира решението за връщане на част от феновете по трибуните.

Най-големи загуби ще претърпи Манчестър Юнайтед, твърди в. „Сън“. Изчисленията са направени на базата на сезон 2018/19, който е последният, който се проведе изцяло пред публика. Както е известно, втората половина на шампионат 2019/20 се проведе пред празни трибуни заради пандемията от коронавирус.

Ако настоящият сезон изцяло се проведе без публика, то „червените дяволи“ ще бъдат на минус с почти 111 милиона паунда. Това е изчислението за годишния приход на клуба само от дните с мачове на „Олд Трафорд“. Само за един домакински двубой без публика Юнайтед губи по 4,3 милиона паунда.

На базата на изчисленията от сезон 2018/19 се прави заключението, че отборите от Висшата лига ще загубят общо 692,5 милиона паунда, ако настоящото първенство се играе пред празни трибуни. Някои отбори са представени с приходите им от Чемпиъншип, тъй като преди две години са били част от второто ниво на английския футбол.