Луис Суарес отново не сдържа сълзите си, след като премина от Барселона в Атлетико (Мадрид). 

Както е известно, 33-годишният стрелец не влезе в плановете на новия треньор на "каталунците" Роналд Куман, което го принуди да напусне в посока "дюшекчиите".

Уругваецът направи изключително емоционална изповед на прощалната си пресконференция. 

“Вече преглътнах случилото се (б.р. - да бъде отпратен) - започна той, плачейки. - Готов съм за нов етап от кариерата си и искам единствено да благодаря на Барса. Много съм горд от постигнатото тук. Мога единствено да благодаря на клуба за това, че през 2014 г. ми повярва след грешката, която бях допуснал (б.р. - когато ухапа Киелини). Не беше лесно за клуба, но тук ме приеха добре и се отнасяха така с мен. Изживях мечтата си да играя в най-добрия отбор и затова сега е трудно да си тръгна.”

“Благодаря на всички фенове, които ме подкрепяха. Семейството ми знае през какво съм минал. Децата ми видяха как бележа голове редом до най-добрия в историта на футбола. Нека всички каталунци да знаят, че в мое лице има още един куле. Оставям много приятели. Днес си тръгва не просто един футболист, а едно човешко същество с чувства. Осъзнавам, че в края на всичко това трябва да съм горд”, добави Суарес.

Уругваецът ще бъде представен официално до часове като футболист на Атлетико (Мадрид).