Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо е настоял за смяна на вратите на “Арена Тоше Проески“ в Скопие преди мача от третия квалификационен кръг от Лига Европа срещу Шкендия (Тетово). „Шпорите“ спечелиха с 3:1 и се класираха за плейофите на турнира.

По време на тренировката на английския клуб в Скопие вратарите на тима забелязали, че вратите са прекалено малки. Те веднага дали сигнал на Специалния, който информирал делегата на мача и поискал смяната им.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Преди мача имаше забавна ситуация, тъй като вратарите видяха, че вратите са прекалено малки. Аз лично отидох да проверя и се оказа, че наистина е така. Обърнах се към делегата на УЕФА. Вратите бяха с 5 см по-ниски. Поискахме замяната им с такива, които отговарят на правилата“, коментира Моуриньо.

Мениджърът на Тотнъм дори сподели в „Инстаграм“ снимки, на които се вижда как с вратаря Юго Лорис се протягат към напречната греда.

„Дистанцията между вътрешната част на страничните стълбове трябва да е 7,32 метра (8 ярда), а разстоянието между долната част на напречната греда и голлинията трябва да е 2,44 метра (8 фута). Всички греди трябва да са бели на цвят и с ширина и дълбочина, която не бива да надхвърля 12 см (5 инча)“, пише в правило 1.10 във футболния правилник.