Юношите старша възраст на "Балкан 1929" разпиляха с категоричното 4:0 връстниците си от "Спортист" (Своге) при гостуването си в Своге. "Зелените" отново се завърнаха към победния път и го сториха по подобаващ начин, в мач от 7 кръг на първенството. С чудесно представяне се отчете Мариан Нитов, който забоде две попадения. За успеха допринесе и Виктор Маринов с един гол, а името си сред голмайсторите записа и Стилиян Петров. След разгромната си победа отборът на "Балкан 1929" се намира на 3-то място в подреждането с 12 точки в сметката си.

За жалост убедителния успех на балканци бе поруган от изключително грозна проява. След последния съдийски сигнал, необяснимо защо, домакините потърсиха саморазправа с юношите на "Балкан 1929". Гостите бяха подложени на обиди, нападки, а дори се стигна и до удари. Вместо поздравления за добрата игра, няколко от момчетата от школата на "Балкан 1929' получиха юмруци от агресивния си съперник, който определено не бе толкова находчив и настойчив в изявите си на терена. Наложи се да бъде извикана полиция, тъй като напрежението ескалира и агресорите дори отмъстително причакваха гостите да се отправят към своя автобус, попречвайки им да се приберат вкъщи.

 За съжаление този грозен акт не се случва за първи път. През годините неспортсменските прояви по футболните терени се превърнаха в нещо съвсем обичайно. Наистина е жалко, че това се случва и при юношите, които са футболното бъдеще на България. 

източник: balkanec.bg