Младият талант на Спартак (Варна) Мартин Паскалев впечатли тесните футболни специалисти с представянето си през този полусезон в Североизточната Трета лига. С фланелката на “соколите” 18-годишният бранител отбеляза седем попадения. Два от головете бяха във вратата на Локомотив (София), с които варненци отстраниха столичните “железничари” за Купата на България. Защитникът разказа накратко пред Sportal.bg за изминалия вече полусезон в Спартак.

“Не очаквах, че ще вкарам толкова много голове за защитник. Давам всичко от себе си за отбора и за победата, а голът е бонус към това което съм свършил. По време на юношеските ми години също съм вкарвал, но по-малко”, каза Паскалев.

Младокът призна, че има интерес към него от тимове от професионалния футбол, но към момента не смята да напуска Варна. Защитникът е на мнение, че в момента трябва да натрупа допълнително опит преди да направи следваща стъпка.

“Оставам към момента в Спартак. Има интерес от други отбори, но според мен най-правилното решение за мен е на тази възраст да натрупам опит, за да съм готов за професионалния футбол. Още не е дошло времето да се местя”, обясни Мартин.

Защитникът направи дебют в мъжкия футбол с Локомотив (Пловдив), но не успя да се наложи при “смърфовете”. Все пак Паскалев подчерта, че симпатизира на тима от Лаута.

“Времената в Локомотив бяха такива,че не се разчиташе много на юноши. Не мисля, че съжаляват, че са ме изпуснали. Те имат доста добри футболисти на този пост, сработени са много добре. Симпатизирам на Локомотив, харесвам клуба, както и хората там”.Паскалев смята, че една от най-силните страни в играта му е действията на “втория етаж”, но е на мнение, че има тепърва да подобрява всички компоненти, за да бъде успешен.

“Мисля, че към момента изнасянето на топката и играта във въздуха са сред най-силните ми страни на терена. Но разбира се винаги има какво да се подобрява, така че ще се стремя да напредвам във всяко едно отношение. Във всичко лека полека”, каза Паскалев.