Академик Пловдив се намира в серия от 13 последователни домакински успеха над днешния си съперник Ямбол. Двата тима се изправят един срещу друг в мач от 16-ия кръг на НБЛ, който ще се проведе тази вечер в нестандартния за двубоите от родния шампионат начален час 20:00 в зала “СИЛА”. Срещата ще се излъчва в официалния канал на НБЛ в YouTube.

Освен че традиционно печели двубоите си срещу ямболии на свой терен, тимът на пловдивчани набра известна инерция с две поредни победи в последните си два мача в НБЛ. Момчетата на Йордан Янков победиха последователно Шумен и Черно море, за да се поправят след колебливия старт на кампанията.

От другата страна баскетболистите на Тони Дечев все още нямат записана победа като гост през този сезон, като са загубили всичките си пет срещи вън от дома. Ще е интересно и в каква форма се намира отборът на ямболии, за които това е първи мач от 3 януари насам заради карантината, под която те бяха поставени в средата на този месец.

Академик вече постигна една победа над Ямбол през настоящия сезон - 93:72 при визитата си край река Тунджа. Пловдивчани се намират на шесто място в таблицата с 6 победи и 7 загуби, докато ямболии се девети с актив от 3 успеха и 8 поражения.

Снимка: НБЛ