Докато в Ботев (Пловдив) чакат пристигането на Ласина Траоре или друг класен нападател, клубът е много близо до това да се сдобие с трети директор. Бившият изпълнителен директор на Локомотив (Москва) Алексей Киричек може да стане нов търговски директор на „жълто-черните“.

Руснакът миналата седмица вече е бил в България на среща със собственика на клуба Антон Зингаревич. Киричек е член на комитета по маркетинг на Руския футболен съюз и представяше Русия при разработката на плавилото за „финансов феърплей“ на УЕФА, съобщава metaratings.ru.

В края на март Зингаревич покани в отбора бившия генерален директор на на Анжи (Махачкала) Герман Чистяков за длъжността изпълнителен директор. Преди седмица пък стана ясно, че в Ботев е назначен и нов спортен директор – Дино Диамантопулос.

Алексей Киречек е завършил държавния университет по иконоика и финанси в Санкт Петербург, след това учи в Rotterdam School of Management, Erasmus University. През 2006-2010 е първи вицепрезидент на Локомотив (Москва), след това до 2016 година е управляващ директор на агенцията SPHERE SPORTS&CONSULTING (Германия). През периода 2016-2019 е изпълнителен директор на Локомотив (Москва). Преподава „Мениджмънт на професионалния футболен клуб“ в московски университет.