Селекционерът на женския ни национален отбор по баскетбол до 20 години Лъчезар Коцев очаква тежко Европейско първенство в Дивизия А. Надпреварата ще се проведе от 8 до 16 юли в Унгария, а “лъвиците” са в група с Испания, Литва и Полша.

„Важното е че сме здрави. Тази година беше тежко като цяло. Нямаше ги много момичета от миналата година, с които водихме подготовка и участваха в Чалънджърите за 18 и 20-годишни. Трябва да дадем всичко от себе си във важните мачове. Факт е, че нашият отбор ще е с по-малки състезателки. Имаме само четири момичета във върховия набор, останалите са родени през 2003, 2004. Дори 2005. Отиваме за битка. Не сме се предали. Очаква ни много тежък турнир. Хубавото е, че в подготовката играхме контроли със силни съперници. Сблъскахме се с класни съперници в контролите, сега сме подготвени“, сподели Лъчезар Коцев.

На първенството в Шопрон, Дивизия А, България ще излезе за първия си мач при завръщането си в Дивизия А срещу Полша на 8 юли. На 9 юли е двубоят срещу фаворита Испания, а на 10 момичетата ни ще срещнат Литва.