Фенклуб "Сектор Г" излезе с официална позиция относно новия устройствен план за Борисовата градина. Днес трябва да се проведе публичното обсъждане на проекта за план на най-големия столичен парк. Ето какво написаха феновете:

"Армейци,

През последните дни с интерес следим дискусиите в публичното пространство относно новия устройствен план на Борисовата градина. До момента запазвахме търпение и мълчание с надеждата разумът и общественият интерес да надделеят за сметка на личната изгода и политическите игрички на определени кръгове, но за жалост виждаме все по-притеснителни тенденции, че се случва точно обратното.

Всевъзможни НПО-та, зелено-пембени организации и "инфлуенсъри" се изредиха да изказват компетентно мнение относно нашия стадион като пречка за перфектния баланс на флората и фауната в парка. Очевидно желанието на гореизброените господа и дами е Храма да се превърне в поредния паметник на мизерията по пример на Колодрума и Плажа.

Само че тук някъде излизаме от комфортната зона на социалните мрежи и навлизаме във фактологията на действителността.

Ст. "Българска армия" е част от Борисовата градина още от второто десетилетие на миналия век и наш дом от средата му. Като неделима част от историята и аурата на великия ЦСКА, стадионът заема специално и сантиментално място в сърцето на всеки един армеец. Категорично заявяваме, че няма да позволим армейската общност да бъде изнудвана и държана като заложник на частните интереси на трети лица. Когато си правите сметките без кръчмаря е хубаво да знаете, че на бул. „Драган Цанков“ №3 напитките сервираме ние!

От Фен клуб "Сектор Г"