Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич бе критичен към възпитаниците си, въпреки победата на отбора при вчерашната визита в Бургас на местния Черноморец. Ботевградчани записаха успех с 92:75, който беляза тяхната четвърта и общо шеста победа в НБЛ от началото на сезона.
Четири поред за Балкан, шампионите застигат лидерите в класирането
“Очаквах още по-трудно начало за нас в срещата, защото Черноморец изигра няколко добри мача този сезон. Така че не сме ги подценили, проста трябваше време да покажем какво можем. Те имат и малко съкратена ротация. Също така Марвин Смит не игра и това улесни малко нашата работа.

Не мога да кажа, че съм много доволен от играта ни в защита, защото имахме някакви спадове, които за мен са недопустими. Не бяхме достатъчно фокусирани. Прекалено много точки ни вкараха, защото ние не си свършихме работата. В нападение се справихме, имаме достатъчно състезатели, за да намерим начин да вкарваме точки.

Поздравявам отбора на Бургас - играха добър баскетбол, мъжки.

Голяма част от мача играта беше и по-качествена в сравнение с предишните един-два месеца. Радвам се, че напредваме всички. Надявам се до пролетта всички да показваме по-добър баскетбол, да има мачове и състезателите да са здрав”, заяви Арсич.

Мача коментира и Димитър Димитров, който вкара 6 точки.

“Показахме нашето лице. В нападение играхме доста бързо и атрактивно. Направихме добра двуцифрена разлика, като въпреки нея, мачът беше доста интересен и интензивен. Поздравявам отбора на Бургас за добрата игра. Пристигнахме и взехме това, за което бяхме дошли.

Докато в първия мач имахме проблеми с контузени и болни, и с липса на тренировъчен процес, Черноморец показа добър баскетбол и тогава заслужено победи.“