Положителен тест за COVID-19 бави пристигането на „Лаута“ на поредния нов футболист, който треньорът Александър Тунчев и спортният директор Георги Иванов са одобрили като потенциално попълнение на Локомотив Пловдив.

Нидерландецът Шакил Сно не може да излети за България, тъй като PCR-ът му е бил позитивен за коронавирус. Очаква се той все пак да направи нов тест и ако резултатът му позволи да пътува, без да се налага да бъде карантиниран, той ще се присъедини към „черно-белите“ след днешната битка със Словачко във втория квалификационен кръг в Лига на конференциите.

Сно е роден на 5 януари 1996 година и започва кариерата си като юноша във втория отбор на Аякс. Има 60 мача и два гола за Телстар във втора дивизия на Нидерландия в периода 2017-2020 година. След това преминава в норвежкия Алесунд, за който има записани 23 мача през миналото първенство. Високият 176 сантиметра играч е десен халф-бек. Треньорският щаб го е набелязал като потенциален конкурент на Бирсент Карагарен.

Сно със сигурност ще бъде тестван няколко дни, но ако покаже добро функционално състояние може да получи предложение за договор. Той е със силен десен крак, но има мачове и като ляв бранител. Неговите корени са от Суринам и от 15 юни е свободен агент.

Междувременно, с Локо Пд продължава да тренира и бившият футболист на Ница Венсан Марсел.