Орландо Меджик ще има правото на първия избор в тазгодишния Драфт в Националната баскетболна асоциация. Това стана ясно след проведената лотария тази нощ. За последно Орландо получи възможност да избере най-добрия млад играч, идващ в НБА, през 2004 година. Тогава "магьосниците" взеха центъра Дуайт Хауърд. 

The 2022 NBA Draft order is set‼️

Who should the Magic take at No. 1? ???? pic.twitter.com/kUg0E5wwQZ

— ESPN (@espn) May 18, 2022

През изминалия сезон тимът от щата Флорида имаше вторите най-лоши показатели от всички 30 отбора в НБА с 22 победи и 60 загуби. По-малко победи - 20, записа само Хюстън Рокетс. "Ракетите" ще избират трети, а вторият избор попадна у състава на Оклахома Сити Тъндър. 

Сакраменто Кингс, който вече 16 сезона не е участвал в плейофите в НБА, ще има четвъртия избор в драфта, а петият ще бъде за Детройт Пистънс. През миналата година "Буталата" бяха тези, които спечелиха лотарията и с първия избор взеха гарда Кейд Кънингам. 

Драфтът в НБА ще се състои на 23 юни в зала "Барклийс Сентър", дом на отбора на Бруклин Нетс. Според специалистите с най-сериозни шансове да чуят името си като първия избор в драфта са центърът на Гонзага Чет Холмгрен и тежкото крило на Дюк Паоло Банкеро. 

Пълен списък на реда, по който ще избират отборите, участвали в лотарията на НБА:

1. Орландо 
2. Оклахома Сити 
3. Хюстън 
4. Сакраменто 
5. Детройт 
6. Индиана 
7. Портланд 
8. Ню Орлиънс (от Лос Анджелис Лейкърс) 
9. Сан Антонио 
10. Вашингтон 
11. Ню Йорк 
12, Оклахома Сити (от Лос Анджелис Клипърс) 
13. Шарлът 
14. Кливланд