Наставникът на Спартак Плевен Тодор Тодоров даде своя коментар, след като отборът му не успя да запише успех в серията си срещу лидера от редовния сезон Рилски спортист. Плевенчани отстъпиха с 0-3 победи в серията, след като допуснаха драматично поражение със 76:77 в мач №3. Сега тимът от Плевен продължава борбата си поне за бронзовите медали, а ето какво сподели Тодоров пред Max Sport 2 след двубоя:

“Може би ни трябваше и доза шанс. Имахме стрелби, които можеха да влязат, изпуснахме и лесни две точки под коша. Те са отбор, който се възползва от всяка своя минисерия. Единственото, което мога да кажа на първо четене е, че всеки един от моите момчета, с труда, който положиха тази година в тренировки и в мачове, заслужавахме една победа срещу първия в класирането. Всички искахме това да се повтори поне още един път. 

Нашият отбор има доста опитни играчи, които когато са настроени както трябва, са способни да четат ситуациите и да взимат правилните решения. Във втория мач в Самоков не успяхме да се възползваме от това нещо. Като цяло баскетболно каквото и да коментираме за този мач ще остане на заден план. Първото нещо е социалния момент, който ние предизвикахме с присъствието си на баскетболната карта този сезон - говоря като поведение в Плевен. 

Неслучайно видяхте, че в залата във втори пореден мач нямаше празно място. Това е нашата цел. Всички заслужавахме поне този мач да го спечелим и вече в четвъртия да се опитаме да поднесем изненада. Искам да използваме всеки шанс да радваме хората и да играем баскетбол, който ни се предоставя. За момента имаме шанс. Когато сезонът свърши, нашият шанс няма да го има. Трябва да го използваме, за да се забавляваме и да радваме феновете. Заслужаваме да вземем нещо от този сезон. Дори и на успеем, надявам се този сезон да е една основа за надграждане оттук нататък", заяви Тодоров.

Снимка: НБЛ