Отборът на Национал (U14) спечели турнира за Купа БФС за Деца Б (2008) за сезон 2021/2022. На финала, който се игра днес следобед на стадион "Ивайло" във Велико Търново, момчетата на Владимир Лилов и Станислав Катранков се наложиха над Лудогорец (U14) след изпълнение на дузпи. Ето и подробностите:

Първото полувреме мина с лек превес за столичани, като Горянов в началото и Крумов в средата на тази част пропуснаха да отбележат. При втория удар вратарят на съперника успя да избие топката над гредата. След почивката играчите на Национал натиснаха и създадоха редица опасни ситуации. Три удара минаха покрай вратата, а на два пъти вратарят на съперника се намеси добре. До края на мача се играеше в половината на Лудогорец, чиито първи удар в очертанията на противниковата врата бе при дузпите. Там играчите на Национал стреляха по-точно, а с двете спасявания Алекс Василев бе с основен принос за трофея.

Поздравяваме всичките ни играчи и треньори с отличното представяне в турнира и чудесния успех. Благодарим на домакините от БФС за добрата организация и на колегите от Етър за гостоприемството. Благодарим на съперниците ни от Лудогорец за коректното отношение, коментираха от Национал.

Поздравявам отбора, че стигна до финала, в който не отстъпихме на съперника до последния съдийски сигнал. При дузпите може да се случи всичко. Понякога е въпрос на психика, друг път - просто на спортно щастие. Не успяхме да вдигнем Купата, но мачове като този ще калят момчетата и ще им помогнат по-бързо да израснат, коментира старши треньорът на Лудогорец Росен Маринов след края на срещата. 

ВИДЕО ОТ ДУЗПИТЕ ТУК!

 

Национал (2008) - Лудогорец (2008) 0:0 (3:2 сл. д.)

При дузпите:

  • 0:1
  • [1]:1 Кристиян Горянов
  • 1:1 Алекс Василев спаси
  • [2]:1 Стефан Крумов
  • 2:1 Алекс Василев спаси
  • [3]:1 Дилян Шишманов
  • 3:2
  • 3:2 Стилян Симеонов - вратарят на Лудогорец спаси
  • 3:2 Удар в гредата

Национал (U14): Александър Василев - Мартин Кюркчиев (Стилян Симеонов), Мартин Портарски, Николай Любомиров, Мирослав Данов - Даниел Ръжданов, Кристиян Горянов /к/, Стефан Крумов, Алекс Александров (Георги Денов) - Дилян Шишманов и Денис Пешев. В турнира своя принос за успеха си дадоха и: Стефан Михайлов, Александър Спасов, Алекс Тунчев, Максим Йонин, Виктор Илиев, Георги Манолов и Филип Ангелов. Треньор: Владимир Лилов